Ajnád Panzió

 

Bemutatkozó

Tudod még, hogy is hangzik a csend?
“A csend nem csupán a természet hangja,
hanem az ember legbelső szükséglete“
(Tatiosz)

A családias hangulatú panzió, amelynek egy kúria jellegű ház ad otthont, uniós pénzforrások segítségével létesült 2006-ban és a modern kor minden kényelmét kínálja, behelyezve egy rendezett nagy udvarba és kertbe, Csíkszeredától 18 km –re, egy csendes faluban.

Csíkajnád mint település egy olyan tájnak a szerves része, Erdély délkeleti részén, ahol a természeti adottságok mellett a történeti realitás a rendező elv. Az Alszeg, Felszeg, Fenyőszeg, tízeseiből az idők folyamán sok átalakuláson átment, de napjainkig fennmaradt Árpád-kori település reliktumokból álló falu lakói máig átörökítették a székelyek hadi szervezetének ősi emlékeit.

A falurészek, utcák elnevezéseit, életmódbeli hagyatékait, szokásait, a tájhasználat tereptárgyakban testet öltő eszközeit, a feszületek, csengettyű stb. A modernizáció megkésettsége, a paraszti tájhasználat konzerválódása máig élteti a történeti kultúrtáj elemeit. A természet közelsége, a falu biztonsága és érintetlen tiszta környezet jellemzi, abból adódóan, hogy e település a csíki hegyek északi vonulatának karéjában helyezkedik el, a csíki medence legkeletibb zárt részén, ahol nincs áthaladó országút.

Ajnád Panzió

Az Ajnád Panzió*** ideális szállás és kikapcsolódási hely egyéneknek, családoknak, 8-10 fős baráti társaságnak, csoportoknak, a zsúfoltság nyomasztó érzése nélkül. A tájjellegű épület, az ízléseses, rusztikus berendezéssel van ellátva. 4 darab 2 ágyas szobával rendelkezik, amelyek igény szerint pótágyazhatóak. Mindegyik szobának saját fürdőszobája van, TV készülék, és kis hűtő is megtalálható bennük. 2 szobánk saját kis konyhával is el van látva. A vendégek rendelkezésére áll egy nagy nappali, a napjaink követelményeinek megfelelően felszerelt konyha, kamra, előszoba, tornác, terasz, borozó, kemence filagóriával, bográcshely, szabadtéri asztalok, és az udvar parkolni is.

A gondozott bensőséges udvar, a régi csűrrel, istállóval, kerekes kúttal, kenyérsütő kemence hozzáépített terasszal, bográccsal, valamint a nagykert megművelt bió zöldségessel, füves területtel, gyümölcsfákkal, díszcserjékkel, virágokkal, az otthonosság érzetét kelti, úgy érzed, megérkeztem, ez az én világom.

A panzió és udvara lehetőséget biztosít:

  • friss gyümölcsöket és zöldségeket szedni és megkóstolni
  • részt venni a konyhakert művelésében és a virágok, gyümölcsfák ápolásában
  • a régi gazdálkodó szerszámokat, eszközöket megismerni
  • részt venni az állatok etetésénél és gondozásánál a szomszédos háznál
  • bográcsot készíteni, kenyeret, kürtöskalácsot sütni
  • társasjátékot játszani a kerti asztaloknál, teraszokon
  • gyertyafényes vacsorákat rendezni
  • sátorozni
  • helyi ételeket főzni, a szedett erdei gyümölcsöket, gombákat megkészíteni

 

A hely igényes és tartalmas programot ígér, hiszen gyalog vagy kerékpárral, szekérrel, szánnal, vagy sítalpakon közlekedve, tiszta egészséges levegőt szívhatunk, hallhatjuk a madarak énekét, érezhetjük az erdő illatát, közelebb kerülhetünk a vidéki életmódhoz, megismerhetjük az itt élőket, jobb lesz a közérzetünk, megkóstolhatjuk a helyi ételeket és italokat.

A környék látnivalói és kirándulási lehetőségek: Csíksomlyói Kegytemplom és a környéken található kápolnák, Mikó vár, Szépvízi víztározó, Karakó völgyhíd, Szent Anna tó és Mohos tőzegláp, Tusnád fürdő, Hargita fürdő, melyekről bővebb leírást és túraútvonalakat az Erdély Kincsei “fül” alatt olvashat el.

Árak

Szállás – 13-15 Euro/fő/éjszaka

Reggeli- 3 Euro/fő/éjszaka

Félpanziós ellátás – 8 Euro/fő/éjszaka

Kedvezmény családoknak

A szállás 6 éves korig ingyenes

6-12 év között 50 %

 

Szállásfoglalás az alábbi linkre kattintva, e-mailen az office@erdelyiutakon.com /orban_lacika@yahoo.com  illetve telefonon  

+4 0745-771725

Hozzászólások

hozzászólás

You can leave a response, or trackback from your own site.

Szólj hozzá

Kérjük, ellenőrizze az adatait

Ki kell töltenie a biztonsági kódot hogy befejezhesse a foglalást:

Sikeres foglalás

A foglalás másolatát elküldtük önnek és az erdélyiutakon.com csapatának.