DSCF5205

Csoport Debrecenből

Bár megkésve kicsit, a nyár vége fele számolok be nyaram egyik legkedvesebb csoportjáról, de úgy érzem, mindenképp részleteznem kell, mivel számomra is forduló pontot jelentett a csoport idegenvezetési pályafutásomban. Debrecenből keresett meg Katalin még a tél folyamán, hogy tudnám-e fogadni őket és volna-e 4 napom, hogy egy  rövid csillagtúra alkalmával mutassam be nekik Székelyföldet. Váltottunk […]

14361245_1120016864719680_2264906543158760244_o

Utazásszervezés és idegenvezetés Erdélyben

„Alig van ország, mely több természeti, történelmi és népéleti kincscsel bírna, mint a Kárpátok által körülölelt magyar haza; alig van ország, mely az észlelve vizsgálódónak több érdeket nyújtana, mint hazánk, s mégis alig van a civilisatió körvonalába foglalt, sőt még azon kívül eső terület is, mely oly kevéssé lenne ismerve és méltányolva, mint éppen hazánk….

Erdélyi Utakon – Varga István és családja, Csatári Zoltán és családja

Két nagyon kedves Békéscsabai családdal hozott össze a sors két hete, akik  azon okból kerestek fel, hogy mutassam be Székelyföldet a maga természetes szépségében és gazdagságában. A fő cél a Gyimesi szoros volt, a csángók földje, amelyet Sebő Ödön főhadnagy maréknyi katonájával 1944 őszén oly hatalmas túlerővel szemben hősiesen védelmezett.

Kerékpártúra Hosszúaszóra

Hosszúaszó a Fitód-patak forrásvidékén, a Hosszúaszó és a Tófeje-patak összefolyásánál, festői völgyben található település. A falu érdekessége, hogy 1974-ben a szocialista területrendezés következtében elnéptelenedett. Lakói Mindszentre, Szentlélekre költöztek, házaikat pedig csíkszeredaiak vásárolták fel és hétvégi házakká alakították át. 1910-ben 116 lakosa volt, de 1992-ben már csak 1 magyar lakta. Napjainban a környék kedvelt pihenőhelye, borvízforrásait enyhe éghajlatát sok környékbeli keresi fel.

Uz Bence Menedékház

Az Uz Bence menedékház Csíkszeredától mindössze 21 kilóméterre található, 1350 m tengerszint feletti magasságban a síparadicsomáról és mofettáiról híres Hargitafürdőn. A menedékház érdekessége, hogy Hargitafürdő úgymond elsők között épült elszállásolási egysége.

Grandlion Panzió

Bevezetés A Grandlion Panzió Marosvásárhely és Régen között található, Erdély központi részében Gernyeszegen. Az 1990-ben épült Panzió a Kulcsár család tulajdonát képezi, amely komfortos szállással és helyi ételkülönlegességekkel várja az év minden napján az idelátogató turistákat.

Forrás Panzió

Bemutatkozó A korondi Forrás Panzió mondhatni Erdély szívében helyezkedik el. Nagy udvarral, terasszal, grillezési lehetőséggel, medencével, gyerekeknek kialakított játszotérrel, zárt ingyenes parkolóval  nyugalmas kikapcsolódási helyként szolgál Önnek és családjának.

2014-es Pünkösdi Búcsú Programja

2014 -ben  a Csíksomlyói Pünkösdi Búcsú Június 7-én lesz. A hagyománynak megfelelően a búcsú programja minden évben a következő:

Fortuna Hotel

Bemutatkozó A Hotel Fortuna*** szolgáltatásainak széles kínálata együttesen lehetővé teszik a test, a szellem és a lélek egyensúlyának megteremtését. A tökéletes harmónia és a nyugalom várja Tusnádfürdőn, a  Hotel Fortunában!

Vándor Székely Panzió és Gyógyfürdő

Bemutatkozó A Vándor Székely Panzió és Gyógyfürdő  Csíkszeredától 13 kilóméterre, festői környezetben, az Olt folyása mentén, Csíkrákoson található. A Bogáti hegy lábánál fekvő panziónkban a rusztikus berendezésnek köszönhetően kedves vendégeink családias hangulatban illetve falusi környezetben tölthetik el szabadságukat.

Kérjük, ellenőrizze az adatait

Ki kell töltenie a biztonsági kódot hogy befejezhesse a foglalást:

Sikeres foglalás

A foglalás másolatát elküldtük önnek és az erdélyiutakon.com csapatának.