DSCF5205

Csoport Debrecenből

Bár megkésve kicsit, a nyár vége fele számolok be nyaram egyik legkedvesebb csoportjáról, de úgy érzem, mindenképp részleteznem kell, mivel számomra is forduló pontot jelentett a csoport idegenvezetési pályafutásomban. Debrecenből keresett meg Katalin még a tél folyamán, hogy tudnám-e fogadni őket és volna-e 4 napom, hogy egy  rövid csillagtúra alkalmával mutassam be nekik Székelyföldet. Váltottunk […]

Erdélyi Utakon – Varga István és családja, Csatári Zoltán és családja

Két nagyon kedves Békéscsabai családdal hozott össze a sors két hete, akik  azon okból kerestek fel, hogy mutassam be Székelyföldet a maga természetes szépségében és gazdagságában. A fő cél a Gyimesi szoros volt, a csángók földje, amelyet Sebő Ödön főhadnagy maréknyi katonájával 1944 őszén oly hatalmas túlerővel szemben hősiesen védelmezett.

Kerékpártúra Hosszúaszóra

Hosszúaszó a Fitód-patak forrásvidékén, a Hosszúaszó és a Tófeje-patak összefolyásánál, festői völgyben található település. A falu érdekessége, hogy 1974-ben a szocialista területrendezés következtében elnéptelenedett. Lakói Mindszentre, Szentlélekre költöztek, házaikat pedig csíkszeredaiak vásárolták fel és hétvégi házakká alakították át. 1910-ben 116 lakosa volt, de 1992-ben már csak 1 magyar lakta. Napjainban a környék kedvelt pihenőhelye, borvízforrásait enyhe éghajlatát sok környékbeli keresi fel.

Kérjük, ellenőrizze az adatait

Ki kell töltenie a biztonsági kódot hogy befejezhesse a foglalást:

Sikeres foglalás

A foglalás másolatát elküldtük önnek és az erdélyiutakon.com csapatának.