Hargita fürdő

SAMSUNG

Hargita fürdő Csíkszeredától 21 km-re található hegyvidéki település. 1250 méter tengerszint feletti magasságban fekszik,  a Csíkiak kedvelt üdülő-helyisége. Nyáron a friss levegő és a mofetták csalogatják ide az üdülni vágyó turistákat, télen viszont a téli sportok kedvelői töltik meg Hargita fürdőt.

A vulkáni utóműködésnek köszönhetően, hargita fürdőn több borvíforrást fedezhetünk fel, illetve két egymás mellett található, széndioxiddal együtt száraz gáz formájában kiáramló kénhidrogén gőzölgést, melyeket gyakran keresnek fel  a gyógyulni vágyó turisták. A két mofetta vegyi összetétele különbözik egymástól, így változatos külső és belső kezelésekre adnak lehetőséget.

A gázok vegyi összetétele a következő:
· CO2 94,82%
· N3 3,80%
· H2S 0,081 mg/l
· O2 1,33%

Hargita Furdo mofettak

Hargita fürdő-mofetták

Hargita fürdő fontosabb borvízforrásai közé tartozik a Szemforrás, Csipike forrás, Vallató forrás. A források gyógyjavallatai azonosak. Belső kezelésre , szív és keringési panaszokra ajánlják.

A nyári sportok kedvelőinek Hargita fürdő számos túrázási (gyalogtúra, biciklitúra) lehetőséget nyújt, melyet egy általam készített térképen a rendelkezésetekre is bocsájtok. Ajánlott túrák: Solyom szikla, Kossuth szikla, túra a Csicsói hargita csúcsára (Relléhez), illetve át a Madarasi hargitára.

Túraútvonal Hargitafürdőre és a Madarasi Hargitára

Túraútvonal Hargitafürdőre és a Madarasi Hargitára

2009-2010 óta a Hargita-fürdői sportturizmus kiegészült egy kalandparkal, amely egyre nagyobb népszerüségnek örvend. A „Balu” kalandpark egy másfél hektáron fekvő terület, mely 120 fára épített drótkötélpályán 105 különböző nehézségű játékelemmel szórakoztatja az oda látogató turistákat. Egész napos tevékenység lehet, hol hét különböző és nehézségi szintű pálya kipróbálására van lehetőség. A park különlegessége a Tiroli pálya mely 985 méteres hosszúságával Közép-Európa leghosszabb csúszó pályája.

Hargita furdo Balu kalandpark

Hargita fürdő Balu kalandpark

A téli sportok kedvelőinek Hargitafürdő egy valóságos síparadicsom, mely a változatos páyáknak és a kitünő hóviszonyoknak köszönhető. A sízésre alkalmas hó általában négy hónapot tart, december, január, február, március, de megesik, hogy a síszezon kitolódik áprilisig is. Télen a középhószínt meghaladja a 60 cm-t. Három különböző szintű, modern  felvonóval ellátott sípályáját kereshetönk fel, a Kossuth pálya, a középső , Miklós playa és a legfiatalabb, kezdőknek ajánlott Csipike pálya.

Hargita furdo

Hargita fürdő

U.I.

A túratérkép kis felbontasban van feltöltve, ha szeretnéd megkapni jó minőségben írj az office@erdelyiutakon.com  e-mail címre és elküldöm neked!

Hozzászólások

hozzászólás

You can leave a response, or trackback from your own site.

Szólj hozzá

Kérjük, ellenőrizze az adatait

Ki kell töltenie a biztonsági kódot hogy befejezhesse a foglalást:

Sikeres foglalás

A foglalás másolatát elküldtük önnek és az erdélyiutakon.com csapatának.