Medgyes

ff-304

Már a XII. században lakott település, első telepeseiként a székelyek, majd azok elvonulása után 1270 körül érkeztek a város mai arculatát kialakító szászok, kik végérvényesen itt is maradtak. Fő turista csalogatója, az óváros melyet a történelem folyamán a Mátyás Király által elrendelt és 1490-1534 között megépített várfal védelmezett.

Medgyes

Ferenc-rendi csarnoktemplom

A várfal érdekessége, hogy tornyait a középkor folyamán különböző céhek építették fel, melyet a későbbiekben akár az életük árán védelmeztek is. Napjainkban ezen céhek mesterségei különböztetik meg a tornyokat, ugyanis róluk kapták nevüket. Az óváros szépségét a Ferenc-rendi csarnoktemplom és az 1826-ban épített görög katolikus templom egészíti ki.

medgyes

Medgyes

A reneszánsz stílus jegyeit az 1588-ban épített Schuller házon csodálhatjuk meg, mely egykoron Báthori Zsigmond fejedelmet is vendégül látta. Kihagyhatatlan látványosság a várfal védelmére szolgáló Forkesch-kaputorony, hol napjainkban a városi múzeum működik, illetve a szomszédságában a korábbi fegyverműhelyben található fegyvermúzeum.

Hozzászólások

hozzászólás

You can leave a response, or trackback from your own site.

Szólj hozzá

Kérjük, ellenőrizze az adatait

Ki kell töltenie a biztonsági kódot hogy befejezhesse a foglalást:

Sikeres foglalás

A foglalás másolatát elküldtük önnek és az erdélyiutakon.com csapatának.