Tusnádfürdő és Túraútvonal a Szent Anna tóhoz

222199521_3a6a9c0336

A 90% ban magyar ajkú lakosú város Románia legkisebb városaként van nyilvántartva a maga 1600 lakójával. Csíkszeredától 32 km, Sepsiszentgyörgy irányából 33 km található. Területe ősidők óta lakott. A várostól nem messze található Vár tetőn található Erdély egyik legnagyobb területű vaskori erődítményének maradványai, mely a közepkorban megfigyelőhejként szolgált, tornyának falai ma is látszanak.

Tusnadfurdo

Tusnádfürdő

A Sólyom szikla uralta fürdővárost Élthes Lajos alapította 1845-ben, melyet 1860-ban már turisták is felkeresték. A 18. században fejlődésnek indult fürdővárost az idelátogató Ferencz József támogatta, hol 1890-re már gyógyintézet is működött.  1900-ban a település központjában kialakították a mesterséges Csukás tavat és a 20. század második felében újabb fejlesztések történtek. A turisták számára fentartott 55 darab villa mellé több szállodát építettek és egy új gyógyközpontal is bővült a fürdőváros.

Tusnádfürdő főbb turisztikai látványosságai közé tartozik a természeti kincsként ismert ásványvízforrások: Ilona-, Apor-,Mikes-, Szent Anna-,Stănescu-, Vörösvíz forrás.

Az idelátogatóknak több turázási lehetőséggel is szolgál a fürdőváros, melyeket egy általam készített túratérkép segítségével “fel is lehet fedezni”.  A főbb túraútvonalak a következők: Szent Anna tó es Mohos tőzegláphoz vezető túra. Sólyóm szikla túraútvonal es legvégül a fürdővárost örző Apor bástya.

Túraútvonal a Szent Anna tóhoz és Mohos tőzegláphoz

Túraútvonal a Szent Anna tóhoz és a Mohos tőzegláphoz

A gyógyulni vágyóknak Tusnádfürdő különféle wellness programokkal is szolgál, a sportot szeretőknek télen sípálya, nyáron biciklizési lehetőségek és ahogy már említettem különféle túraútvonalak nyújtanak kikapcsolódást.

U.I.

A túratérkép kis felbontasban van feltöltve, ha szeretnéd megkapni jó minőségben írj az office@erdelyiutakon.com  e-mail címre és elküldöm neked!

Hozzászólások

hozzászólás

You can leave a response, or trackback from your own site.

Szólj hozzá

Kérjük, ellenőrizze az adatait

Ki kell töltenie a biztonsági kódot hogy befejezhesse a foglalást:

Sikeres foglalás

A foglalás másolatát elküldtük önnek és az erdélyiutakon.com csapatának.