Uz Bence Menedékház

Az Uz Bence menedékház Csíkszeredától mindössze 21 kilóméterre található, 1350 m tengerszint feletti magasságban a síparadicsomáról és mofettáiról híres Hargitafürdőn. A menedékház érdekessége, hogy Hargitafürdő úgymond elsők között épült elszállásolási egysége.

Nyirő József híres regényalakjáról elnevezett menedékház építését 1940-ben határozta el az Erdélyi Kárpát Egyesület Csík széki osztálya, terveit Schmidt József építészmérnök készítette. Az adományokkal és kétkezi munkával támogatott turistaszállót 1942-ben avatták fel és az akkori EKE legnagyobb megvalósításaként tartják számon Hargitafürdőn.

A menedékház

A menedékház 50 személy számára kínál kényelmes pihenőhelyet. A fenyőbútorokkal berendezett szobák, saját fürdőszobákkal rendelkeznek, amelyek  kényelmes és otthonos légkört teremtenek az itt megszálló vendégek számára. Igény szerint az étkeztetés is megoldható. Éttermünk 30 férőhelyes és alkalmas zártkörű rendezvények, kisebb családi összejövetelek, megbeszélések lebonyolítására is. A menedékház rendelkezik egy nappali bárral is, mely kellemes pihenési és kikapcsolódási lehetőségeket nyújt lakóvendégeink és alkalmi látógatóink számára egyaránt.

A Uz Bence menedékház mellett egy kényelmesen kialakított kert található, amely alkalmas családi, baráti piknikekre, illetve csak egyszerűen ki lehet ülni és élvezni a friss levegőt, a napfényt  a kellemes társaságban.

A környék látnivalói és kirándulási lehetőségek: Csíksomlyói Kegytemplom és a környéken található kápolnák, Mikó vár, Székelyudvarhely és Orbán Balázs  sírhelye, Korond, Vargyas szoros és Orbán Balázs barlang, Szépvízi víztározó Szent Anna tó és Mohos tőzegláp, Békási szoros és Gyilkos tó, Tusnádfürdő, illetve magáról Hargitafürdőről  bővebb leírást és túraútvonalakat az Erdély Kincsei “fül” alatt olvashat el.

Szolgáltatások

Szauna

Parkolási lehetőség a menedékház elött

Kert

Nappali bár

Árak

Szállás ellátás nélkül – 35 Ron/fő/éjszaka

Reggelivel – 45 Ron/fő/éjszaka

Félpanziós ellátás – 65 Ron/fő/éjszaka

Teljes ellátás –  80 Ron/fő/éjszaka

Kedvezmények

Csoport (10 – 20 személy) – 5 % kedvezmény az egyéni árakból

 Csoport (20 személy fölött) – 10% kedvezmény az egyéni árakból

Gyerek – 3 éves korig ingyenes

 10 év alatt – 50 % kedvezmény az egyéni árakból

Szállásfoglalás az alábbi linkre kattintva, e-mailen az office@erdelyiutakon.com /orban_lacika@yahoo.com  illetve telefonon 

+4 0745-771725

 

Hozzászólások

hozzászólás

You can leave a response, or trackback from your own site.

Szólj hozzá

Kérjük, ellenőrizze az adatait

Ki kell töltenie a biztonsági kódot hogy befejezhesse a foglalást:

Sikeres foglalás

A foglalás másolatát elküldtük önnek és az erdélyiutakon.com csapatának.